torsdag 13 oktober 2011

Idag var vi hos logopeden med Julia. Mötet gick bra och vi ska komma igen i april och då även ta med oss Wille för en kontroll. Han är så lik Julia med sitt "prat" (eller uteblivet prat rättare sagt), så det ska kollas upp sen.
Vi kommer få hem lite hjälpmedel till både Julia och Wille.
Julia kommer få en apparat som man ställer in på olika tider, typ 30minuter eller liknande. Detta är för att hon har lite svårt att sitta stilla och koncentrera sig och då kan denna maskin hjälpa henne att få lite mer koll på tiden och då inte bli så orolig av sig. Tex så ska vi använda den vid maten så hon ska lära sig att man sitter tills tiden gått ut. Eller om hon vill spela ett spel så ställer vi in en tid som hon då ska sitta och spela. Nu har hon svårt att slutföra saker eftersom hon har dom där kända "Myrorna i brallan".
Jimmy kände till denna maskin från jobbet och vi tror båda det kommer bli toppen med detta... hoppas vi...!
Julia är även så märkte dom idag att hon munandas. Med det menas att hon inte andas genom näsan utan genom munnen. Hon snarkar även och detta kan bero på körtlar som barn har som sedan växer bort. Men dessa har kanske inte börjat gå tillbaka hos Julia och dom ger det 6månader, sen ska det kollas hos en läkare för dom kan behöva skrapas annars. Så jag hoppas verkligen det går tillbaka av sig självt.
Wille ska få en ram där vi sätter in bilder på sånt han tycker om, sen spelar vi in vad som är på bilden och då kan Wille trycka på en knapp så spelas vår röst upp och säger vad som är på bilden. Detta är för att försöka locka Wille till att prata. Stackarn är ju så frustrerad över att inte kunna prata och detta resulterar i mycket gråt och trots.

Så det var det! Jag tror nog jag fick med det mesta :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar